Domain-Verkkotunnus2023-09-11T13:38:53+02:00

Verkkotunnus

Verkkotunnus on yrityksesi nimi verkossa

Verkkotunnus on koko yrityksesi verkkoidentiteetti. Tunnuksen alle liitetään useimmissa tapauksissa yrityksesi verkkosivustot ja sähköposti, mutta ohjaus voi tapahtua myös yrityksesi sisäisiin tai ulkoisiin järjestelmiin. Verkkotunnus kannattaa siis valita huolella, ja me autamme siinä. Kaikki verkkotunnukset sisältävät nimipalvelimet sekä DNS -hallinnan.

Esim. .fi .com .net .org .info .eu

19,80 €/vuosi +alv

.media .energy .news .life – uusia domain-päätteitä nyt saatavilla

Siirry verkkokauppaan ja varmista brändisi näkyvyys.

Meiltä saat myös erikoisemmat verkkotunnukset

Louhelta saat kaikkien suosituimpien verkkotunnuspäätteiden lisäksi myös erikoisempia verkkotunnuspäätteitä. Jos huomaat jonkin sinua kiinnostavan päätteen puuttuvan, ota siitä heti yhteyttä osoitteeseen myynti@louhi.fi. On hyvin mahdollista, että saamme sen sinulle tarjottua.

Helppo hallintakonsoli jokaisen verkkotunnuksen mukana!

  • DNS-hallinta ja nimipalvelimet
  • Verkkotunnusten uusiminen
  • Yhteystietojen muutokset
Pilvi logo

Olemme tyytyväisiä useiden domain-rekisteröintien täyteen automatisointiin.

Puhujatori logo

Louhen tarjoamat verkkotunnukset auttavat osaltaan kansainvälistymisessä. –Cool N Talk Finland Oy ja Puhujatori Oy

Usein kysyttyä verkkotunnuksista

Kuka voi rekisteröidä .fi -verkkotunnuksen?2018-02-16T12:51:00+02:00

Kaikki yritykset, yhteisöt ja yksityishenkilöt voivat rekisteröidä kotipaikasta riippumatta. Tarkista ennen rekisteröintiä tunnuksen lainmukaisuus ja varmista, että verkkotunnus ei loukkaa suojattua nimeä tai tavaramerkkiä. Lisätietoja löydät Viestintäviraston sivulta.

Meneekö tietojani ulkopuolisille verkkotunnusta rekisteröidessäni?2018-04-26T11:32:20+02:00

Kuten kaikilla muilla palveluntarjoajilla, menevät verkkotunnukselle merkityt yhteystiedot aina whois -rekisteriin. Whois -tiedot ovat aina lähtökohtaisesti julkisesti saatavilla, mutta joidenkin verkkotunnuspäätteiden kohdalla tiedot on mahdollista salata whois -suojauksen avulla. Louhelta saat whois -suojauksen lisäpalveluna. Maakohtaisille verkkotunnuksille ei whois -suojaa ole valitettavasti saatavilla (kuten .fi -verkkotunnus). Rekisteröijän tietoja luovutetaan myös rekisteritaholle, joka vaihtelee eri verkkotunnuspäätteiden perusteella.

Mikä on verkkotunnus eli domain?2018-02-16T13:54:28+02:00

Verkkotunnus on osoitteesi Internetissä. Osoitteen alle rakentuu sinun koko verkkoidentiteettisi, joten se kannattaa valita huolella ja sen voi yleensä rekisteröidä itselle yhdestä vuodesta muutamaan vuoteen. Verkkotunnus ei sisällä vielä verkkosivustoja tai sähköpostia, joten nämä pitää tilata aina erikseen.

Mistä tiedän, että haluamani verkkotunnus on vapaana?2022-03-23T15:41:37+02:00

Verkkotunnuksen vapaana olon pystyt tarkastamaan yleisistä whois -rekistereistä. Pystyt tekemään saman tarkastuksen myös kätevästi meidän verkkotunnushaun kautta. Jos haku ei tunnista haluamaasi verkkotunnuspäätettä, ota yhteys myyntiimme . On hyvin mahdollista, että saamme päätteen sinulle tarjottua.

Mitä palveluita voin liittää verkkotunnukseeni?2018-02-16T13:50:09+02:00

Verkkotunnuksen alle voit liittää mm. verkkosivuston tai sähköpostin. Laajemmin sanottuna tunnuksen alle voi liittää mitä tahansa. Oli kyse sitten uudelleenohjauksesta, asiakasjärjestelmästä tai kirjautumisosoitteista.

Mitä verkkotunnuksia Louhelta voi tilata?2018-02-16T14:21:52+02:00

Meiltä löytyy yleisimpien verkkotunnusten kuten .fi, .com, .org, .net lisäksi myös erikoisempia päätteitä. Voit tarkastaa verkkotunnuksesi saatavuuden kätevästi verkkokauppamme verkkotunnushaun kautta.

Jos haku ei tunnista haluamaasi verkkotunnuspäätettä, ota yhteys myyntiimme (myynti@louhi.fi). On hyvin mahdollista, että saamme päätteen sinulle tarjottua!

Miten valitsen verkkotunnuksen?2018-02-16T12:49:40+02:00

Verkkotunnus on heti ensimmäinen asia minkä sivuston kävijä huomaa tai mistä sinut tunnistetaan internetissä. Tunnuksen valintaan kannattaa siis pistää ajatusta. Paras mahdollinen tunnus on muistettava, mahdollisimman lyhyt ja helppo kirjoittaa. Älä unohda erikoisempia päätteitä kuten esimerkiksi .online, .io tai .pro.

Sisältääkö pelkkä verkkotunnus sähköpostia tai verkkosivustoja?2023-02-16T11:31:53+02:00

Verkkotunnukseen ei sisälly sähköpostilaatikoita tai verkkosivustoja. Pystyt kuitenkin lisäämään helposti samaan tilaukseen nämä molemmat. Meillä on tarjolla mm. Webhotelli-, Google Workspace- tai Microsoft 365 -palveluita.

Sopimuskauteni on loppumassa ja haluan vielä pitää verkkotunnukseni. Miten pystyn uusimaan sopimuksen?2018-04-26T10:13:20+02:00

Noin kuukautta ennen sopimuskauden päättymistä lähetämme sinulle laskun uudesta sopimuskaudesta. Laskun maksamalla palvelut jatkuvat automaattisesti.

Valitsemani verkkotunnus on varattu, kuka sen omistaa?2023-02-16T11:48:47+02:00

Saat selville tietyn domainin omistajan julkiset tiedot yleisistä WHOIS-rekistereistä, esimerkkinä Traficomin whois-palvelu.

Voiko verkkotunnuksen omistajuustietoja muuttaa jälkikäteen?2023-02-16T11:57:05+02:00

Verkkotunnuksen omistajuustietoja on mahdollista muuttaa myös jälkikäteen. Muutosprosessi vaihtelee hieman verkkotunnuksen päätteestä riippuen. Domainin WhoIs-tietoja pystyt muuttamaan kätevästi Louhi Konsoli -palvelun kautta.

Usein kysyttyä verkkotunnusten siirtämisestä

Mitä tarkoittaa .fi-verkkotunnuksen välittäjänvaihto- ja siirtoavain?2018-02-16T16:54:04+02:00

Vuonna 2016 voimaan astuneen uuden .fi -verkkotunnuslainsäädännön jälkeen poistuivat vanhat valtuutusavaimet kokonaan pois käytöstä. Valtuutusavaimien tilalle tulivat välittäjänvaihtoavain ja siirtoavain.

Välittäjänvaihtoavaimella vaihdetaan vain verkkotunnusta hallinnoiva taho eli välittäjä. Jos verkkotunnus halutaan siirtää toiselle välittäjälle, voi nykyinen välittäjä generoida välittäjänvaihtoavaimen. Avaimet ovat voimassa vain kuukauden sen generoinnin jälkeen eli näitä ei kannata pyytää säilöntätarkoituksessa.

Siirtoavaimella vaihdetaan verkkotunnuksen omistaja. Siirtoavain toimitetaan aina verkkotunnukselle merkittyyn sähköpostiosoitteeseen. Siirtopyynnön saatuaan verkkotunnusvälittäjä:

  • varmistaa, että pyytäjällä on oikeus siirtää verkkotunnus
  • lähettää verkkotunnuksen siirtoavaimen verkkotunnuksen käyttäjälle näkemättä avainkoodin sisältöä
  • siirtää verkkotunnuksen käyttäjältä toiselle, kun siirtoavain on toimitettu välittäjälle
Miten siirrän verkkotunnukseni?2018-02-16T15:50:41+02:00

Se miten verkkotunnus siirretään, riippuu paljon verkkotunnuspäätteestä. Jos sinulla on erikoisempi pääte on hyvä kysyä nykyiseltä palveluntarjoajalta miten tunnuksen saa siirrettyä muualle. Useimpien päätteiden kohdalla siirto on kuitenkin hyvin suoraviiva-ista.

.fi -tunnuksien siirto onnistuu välittäjänvaihtoavaimen avulla. Kyseisellä avaimella vaihdetaan verkkotunnuksen välittäjä. Halutessasi on mahdollista pitää myös verkkotunnuksen ohjaukset ennallaan. Omistajan vaihtoa varten on erilinen siirtoavain, jonka verkkotunnuksen välittäjä pystyy generoimaan. Siirtoavain toimitetaan aina verkkotunnuksen omistajalle.

Yleisten päätteiden kuten .com, .net., .info, .org kohdalla siirto onnistuu siirtoavaimella (EPP -key, authorization key). Siirrossa kestää yleensä 5-7 arkipäivää ja verkkotunnuksen on oltava voimassa koko siirron ajan. Si-irtoavaimella siirretään myös valtaosa muista verkkotunnuspäätteistä.

Verkkotunnuksen siirto-ohje päätteelle .fi2018-02-16T16:47:07+02:00

.fi-verkkotunnuspäätettä hallinnoidaan verkkotunnusvälittäjien kautta. Verkkotunnusvälittäjän avulla pystyt uusimaan fi -verkkotunnuksia, hallinnoimaan näiden yhteystietoja sekä vaihtamaan verkkotunnuksen omistajan.
.fi-verkkotunnus voidaan siirtää välittäjältä toiselle välittäjänvaihtoavaimen avulla, ja jos verkkotunnuksen omistaja halutaan vaihtaa, voidaan tämä tehdä siirtoavaimen avulla. Verkkotunnuksen siirto -ja välittäjänvaihtoavaimen voi pyytää aina verkkotunnuksen sen hetkiseltä välittäjältä. Voit tarkastaa verkkotunnuksen tiedot Viestintäviraston sivulta.

Verkkotunnuksen siirto-ohje päätteille com, net, org, eu, info, biz2023-02-16T11:54:19+02:00

Kun haluat siirtää verkkotunnuksen toiselta palveluntarjoajalta Louhelle tai toisin päin, pyydä siirtoa siltä osapuolelta, joka hallinoi tällä hetkellä verkkotunnusta.

Siirtoprosessi aloitetaan siirtolukituksen poistamisella. Sinulle lähetetään samalla verkkotunnuksen siirtoavain whois -tiedoissa olevaan sähköpostiosoitteeseen.

Jotta siirto menee mukavasti, kannattaa varmistaa, että Louhelle annettuihin yhteystietoihin on merkitty oikein yhteyshenkilön sähköpostiosoite. Yhteystiedot voit tarkistaa Louhi Konsoli -palvelussa.

Toinen tärkeä asia siirrossa on valtuutusavain. Olet saanut valtuutusavaimen joko kirjepostina kotiisi tai sitten valtuutusavain on palveluntarjoajalla, jolta olet siirtämässä verkkotunnusta Louhelle.

Kun verkkotunnuksen siirto on aloitettu, saapuu yhteyshenkilön sähköpostiosoitteeseen viesti Louhelta. Viestissä pyydetään siirtymään verkkosivuille, jossa siirto hyväksytään painamalla I approve-näppäintä.

Com, net, org, eu, info ja biz -päätteitä koskee rajoitus, jonka mukaan alle 60vrk vanhaa verkkotunnusta ei ole mahdollista siirtää.

Usein verkkotunnus pidetään lukittuna aiheettomien siirtopyyntöviestin estämiseksi. Pyydä vanhaa palveluntarjoajaasi varmistumaan, että siirtolukitus on poistettu ennen kuin siirto aloitetaan. Ei koske EU-domainia.

Yleistä verkkotunnuksen siirtämisestä2018-02-16T14:40:51+02:00

Verkkotunnus eli domain on yleensä mahdollista siirtää palveluntarjoajalta toiselle. Siirtomenetelmä vaihtelee verkkotunnuspäätteen mukaisesti.

Fi-verkkotunnuksen siirto ja liikenteen ohjautuminen Louhen palvelimille tapahtuu 2-24 tunnin aikana siirron aloittamisesta. Muiden verkkotunnusten siirto kestää yleensä noin 5-7 arkipäivää.

Go to Top