GeeCeePee™ – Google Cloud Palveluluettelo

Google Cloud Platform (lyhenne: GCP) on Googlen tarjoamien pilvipalveluiden työkalupakki. Google Cloud -alustalta löytyvät mm. laskentaan, tallentamiseen ja sovelluskehitykseen sopivat palvelut. Palvelut pyörivät Google hakukoneen palvelimilla ja datakeskuksia on ympäri maailmaa. Goodin GeeCeePee-palveluilla voit keskittyä olennaiseen ja jättää hallintatoimet meille.

Kerralla kuntoon -palvelu

Google Cloud Platform (GCP) on loistava ympäristö monen ratkaisun rakentamiseen. Mutta siinä, kuten muissakin pilvipalveluissa hallinnan merkitys kasvaa käyttömäärän lisääntyessä.

Kaikille organisaatioille tuttu ongelma on tiedostohakemistojen rakenteiden korruptoituminen ajan myötä. Sama ongelma tulee herkästi eteen myös pilvipalveluissa, mutta sillä erotuksella, että huonosti hallittu pilvialusta synnyttää turhia kuluja ja heikentää sen tietoturvaa. Hyvä hallinta ei ole “nice to have” vaan “must have”.

GCP:n rakenteessa on monia eri kerroksia laskutustileistä yksittäisiin laskentaresurssehin. Yksi hyvin hallitun pilvialustan hyödyistä on kulurakenteen ymmärtäminen, joka edesauttaa kehittämään käyttöä oikeaan suuntaan. Käyttöoikeuksien hallinta ryhmineen ja rooleineen eri tasoilla on myös vaikeaa, jos rakenteet eivät tue keskittettyä hallintaa. Goodi korjaa tilanteen ja antaa avaimet GCP:n järkevään hallintaan. Palvelulla asiakasyrityksen GCP-ympäristö laitetaan siistiin kuntoon ja käyttöön otetaan tärkeimmät parhaat käytännöt.

Näin asiakas saa parhaan hyödyn irti ja ratkaisee pilvipalveluiden isoimman haasteen – niiden hallittavuuden.

Palvelu voidaan tehdä olemassaolevaan ympäristöön tai osana uuden ympäristön perustamista.

Data Warehouse – Tietovarasto

Yrityksesi tuottaa dataa jatkuvasti ja sitä synnytetään useammassa eri paikassa. Pienelläkin yrityksellä on vähintään muutama tietojoukko, joita yhdistämällä liiketoiminnan analysointiin ja seuraamiseen saa selkeää lisäarvoa.

Yhdistämällä eri tietoa eri lähteistä ja tallentamalla sitä pidemmältäkin ajalta pystytään liiketoiminnan kehittämistä johtamaan paremmin ja oppimaan tehtyjen toimenpiteiden tuloksista.

Tätä varten tarvitaan tietovarasto, joka taipuu tarpeesi mukaan. Goodin tietovarastoratkaisun resurssit eivät lopu kesken, vaan varasto skaalautuu käytön mukaan. Hyödynnämme Googlen Cloud Storage -tallennusratkaisun eri tasoja, jolloin esimerkiksi harvoin käytettävä arkistodata saadaan säilöttyä tavallista edullisemmin.

Tietovarastoon voidaan pumpata dataa niin vanhoista kuin uusistakin järjestelmistä. Tietovarasto voidaan kytkeä helposti myös analytiikkaan tai muihin Goodin tuotteisiin. Jatkokäsiteltävä data voidaan esimerkiksi siirtää BigQueryyn, joka on Googlen koneoppimisella vauhditettu tietovarastoratkaisu ja siitä vaikkapa tyylikkääksi ja helppolukuseksi raportiksi Google Looker Studioon. Kaikki tämä täysin automaattisesti tietenkin!

Google Cloud – Tuki ja Turva

Google Cloudin hallinta voi tuntua ylivoimaiselta. Ei huolta! Goodi tukee kehittymistäsi GCP:n maailmassa ja auttaa pitämään puitteet kunnossa. Annamme vinkkejä, ehdotuksia ja ratkaisemme eteen tulleita pieniä ongelmia. Annamme ratkaisuehdotuksia myös laajempiin kokonaisuuksiin ja projekteihin.

Käymme läpi Google Cloud -projektisi ja kartoitamme niiden turvallisuuteen liittyvät asetukset ja käytännöt. Suljemme mahdolliset tietoturva-aukot sekä annamme korjausehdotuksia ja vinkkejä kuinka turvallisuutta voi parantaa. Ohjeistuksen pohjana käytetään alustan parhaita käytäntöjä ja niitä viedään asiakkaan ympäristöön mahdollisuuksien mukaan.

GCP-ympäristön kokoHinta/kk +alv
Pieni40€
Keskikoko80€
Suuri120€+

Google Cloud -laskutus

Siirrä Google Cloud Platform GCP -ympäristösi Goodin hoitoon. Meiltä saat asiantuntevan palvelun kaikissa GCP-asioissa, Google Workspacen ja muita Googlen palveluita. Voit unohtaa luottokorttikuitit, kun saat kaikki palvelut yhdellä laskulla kerran kuussa.

Hinnat ovat samat kun Googlelta suoraan hankittuna, mutta lisäksi saatavissa tuki, tietoturva, kehitys- ja muita asiantuntijapalveluita. Suomenkielinen tuki saatavilla arkisin klo 8-18 ja isommille asiakkuuksille nimetty asiantuntija.

Google Cloud – Virtuaali-Infra

Me Goodilla autamme asentamaan sekä ylläpitämään oikein määriteltyjä virtuaalikoneita tarpeeseen kun tarpeeseen. Virtuaalikoneiden konfigurointi tietoturvallisella tavalla ja riittävillä resursseilla varustettuna voi tuntua raskaalta. Me luomme sinulle tarvitsemasi virtuaalikoneet asianmukaisilla oikeuksilla, verkoilla ja resursseilla varustettuina. Näin voit keskittyä oman palvelusi kehittämiseen.

Koneet voidaan laittaa myös automaattisesti reagoimaan käyttöpiikkeihin, jolloin asiakkaasi voivat aina luottaa palvelusi toimintaan. Näin tietoturvariskit vähenevät, etkä maksa ylimääräisistä resurssesista. Oli tarpeena sitten sovelluksesi alustapalvelin tai vaikkapa skaalautuva sivustopalvelin, voit luottaa meihin.

Järjestelmien välinen automaatio

Eri järjestelmiä on monia, eikä niitä ole aina helppo saada keskustelemaan toistensa kanssa. Goodi löytää tähän ratkaisun ja linkittää tarvitsemasi järjestelmät tilanteen vaatimalla tavalla.

Hyödynnämme Google Cloudin Cloud Functions- sekä Pub/Sub -palveluita. Palveluiden avulla voidaan seurata erilaisia herätteitä ja tehdä niiden pohjalta automaattisesti toimia.

Goodi-ratkaisukirjastosta löytyvä “Ilmoitus mistä vain” on täydellinen esimerkki järjestelmien välisestä synergiasta. Yhdestä järjestelmästä haetaan tietoa, jonka perusteella sen tietoihin pohjaava viesti lähetetään eteenpäin toiseen järjestelmään automaattisesti.

Kysy meiltä neuvoa