Google jatkaa hyvää vauhtia palveluidensa yhtenäistämistä ja on nyt esitellyt useita päivityksiä työntekijän arkipäiväisen työnteon helpottamiseksi.

Mitä muutoksia palveluihin tulee?

Esimerkiksi Docsissa, Sheetsissa ja Slidesissa voit nyt esikatsella linkitettyä tiedostoa ilman, että avaat uutta välilehteä. Tämä tarkoittaa sitä, että joudut käyttämään vähemmän aikaa sovellusten välillä liikkumiseen, joka tehostaa työsi tekemistä.

 

 

 

Toinen uusi ominaisuus on se kun mainitset jonkun muokattavassa tiedostossa (@kayttaja), näet käyttäjän yhteystiedot ja voit lisätä käyttäjän yhteystietoihin tai ottaa yhteyttä sähköpostitse, chatissa tai videokeskustelussa.

 

 

 

Tulevina kuukausina Google julkaisee myös Meet kuva kuvassa -toiminnon. Tämä mahdollistaa videoyhteyden samanaikaisesti kun muokkaat esimerkiksi Docs -tiedostoa. Voitte siis kommunikoida keskenänne helposti samaan aikaan kun muokkaatte tiedostoja.

 

Kysymyksiä ja vastauksia

K: Mitä tämä tarkoittaa minulle?

V: 99% käyttäjistä muutos ei näy kuin nimenmuutoksena ja palvelun käyttö säilyy ennallaan. Palvelun hinnoittelu säilyy ennallaan ja laskut tulevat edelleen normaaliin tapaan. G Suite Basic -käyttäjiltä ei odoteta toimenpiteitä.

Voit tarkastaa tarkemmat muutokset täältä.

K: Minulla on käytössä G Suite Business -paketti. Vaatiiko muutos minulta toimenpiteitä?


V: Jos sinulla on käytössä G Suite Business -paketti, tarkasta seuraavat asiat.

 • Ylittääkö levytilan käyttö yli 2Tt? Uuden lisenssointimallin mukaisesti Business -tasoa vastaavalla lisenssillä levytilan määrä on 2Tt/käyttäjä (Yhdistetty). Yhdistetty levytila tarkoittaa, että kaikkien käyttäjien levytila lasketaan yhteen koko organisaation levytilaksi, josta sitä jaetaan käyttäjille. Käytännön merkitys on se, että yhdellä käyttäjällä voi siis olla enemmän kuin 2Tt levyä käytössä, kunhan yrityksen yhteenlaskettu tilan tarve ei ylitä organisaation kokonaiskapasiteettia. Jos yhdellä käyttäjällä on käytössä enemmän levytilaa, täytyy silloin yhdellä tai useammalla käyttäjällä olla pienempi levytilan käyttö – niin kuin tyypillisesti onkin.

  Voit tarkastaa käytössä olevan levytilan kirjautumalla pääkäyttäjäntunnuksilla osoitteeseen https://admin.google.com ja menemällä kohtaan:

  Organisaation kokonaislevytila
  Reports -> Highlights

  Käyttäjäkohtainen levytilan käyttö
  Reports -> User Reports -> Apps Usage

  Jos käyttösi ylittää sallitun kapasiteetin, voit olla meihin yhteydessä niin katsotaan sinulle tarpeidesi mukainen ratkaisu.
 • Käytätkö Google Vault -ominaisuutta? Google Workspace Business Standard (ent. G Suite Business) ei sisällä Vault -toiminnallisuutta eli sinun on siirryttävä käyttämään Business Plus -palvelua, jos haluat jatkaa ominaisuuden käyttöä.

K: Mistä tiedän mikä paketti minulla on käytössä?

V: Voit tarkastaa käytössäsi olevat palvelut Louhi Konsolin kautta osoitteesta https://kauppa.louhi.fi/console tai viimeisimmästä laskusta. Voit kuitenkin päätellä nykyisen pakettisi myös levytilan määrästä. Tarkoittaen sitä, että jos levytilasi on rajattu 30 gigatavuun, sinulla on käytössä G Suite Basic -palvelu ja sinulta ei edellytetä toimenpiteitä.

K: Minulla on käytössä lisälevytilaa. Tuleeko tähän muutoksia?

V: Lähikuukausina lisälevytilan myynti ei ole enää mahdollista. Tämä tarkoittaa myös sitä, että nykyinen käytössäsi oleva lisälevytila poistuu käytöstä.

 

Haluatko tietää miten organisaatiosi hyötyy lisenssitason päivityksestä? Ota yhteyttä myyntiimme, niin autamme.