Olemme saaneet Louhen asiakaspalveluun yhteydenottoja, joissa kerrotaan aggressiivisesta ja harhaanjohtavasta verkkotunnuksiin liittyvästä markkinoinnista ja laskutuksesta, jota tehdään markkinointinimellä, joka on helppo sekoittaa kotisivupalvelu.fi -palvelumme kanssa.

Näissä yhteydenotoissa kerrotaan, että joku voi varata samannimisen verkkotunnuksen eri päätteellä (esim. .com, .org, .net jne) ja että yhteydenottaja auttaa varaamaan muutkin päätteet.

Vaikka saman verkkotunnuksen varaaminen eri päätteillä on suositeltavaa, niin saamiemme tietojen pohjalta näissä tapauksissa puhelinmarkkinointi on ollut erittäin aggressiivista ja sen kohteeksi joutuneet yritykset ovat saaneet laskuja verkkotunnuksista hinnoilla, jotka ovat noin kymmenkertaiset normaaleihin hintoihin verrattuna. Laskuissa ei ole ollut minkäänlaista viitettä siitä, kuinka pitkäksi ajaksi verkkotunnukset ollaan varaamassa tai muutakaan vastaavaa oleellista tietoa.

Näin erotat Louhen palvelut ja markkinoinnin kotisivupalvelu.fi:tä muistattavien palvelutarjoajien laskuista ja markkinoinnista:

  • Louhi ei lähetä Kotisivupalvelun nimissä laskuja
  • Jos soitamme, soitamme Louhi tai Louhi Net -nimillä
  • Yleisimpien verkkotunnusten normaali arvonlisäveroton hinta on 18,00 €/vuosi (.fi, .com, .net, .org).
  • Käytämme laskutuksessa selvästi Louhen nimeä ja brändiä pois lukien Duuers-palvelu, jossa käytämme Duuers-nimeä. Senkin laskutustiedoissa kuitenkin näkyy Louhi.
  • Louhen asiakaspalvelu vastaa suomalaisista puhelinnumeroista suomeksi.

Kotisivupalvelu.fi -sivuston olemme luoneet kotisivuja kehittävien ja niitä tarvitsevien tahojen kohtaamispaikaksi. Emme myy verkkotunnuksia kyseisen nimen tai sivuston alla.

Valitettavasti verkkotunnuksiin liittyy huijausmahdolliksuuksia ja näitä ilmeneen aika ajoin.

Mikäli kohdallenne tällainen sattuu tai epäilet sellaista, niin kannattaa varmistaa, mistä yhtiöstä on oltu yhteydessä ja reklamoida asiasta kirjallisesti heti. Lisää vinkkejä siitä, kuinka toimia näissä tilanteissa, voi lukea esim. Suomen Yrittäjien artikkelista “Uusi huijariyritys toimii tutuilla keinoilla – Lue lakineuvojan ja asiantuntijan vinkit reklamointiin”.