Verkkotunnuspäätteen isoin merkitys on yleensä viestiä sen omistaman yrityksen toimialasta tai toimialueesta. Esimerkiksi suomalaisen yrityksen on hyvin luontevaa käyttää pääasiassa .FI -verkkotunnusta tai jos teet globaalisti kauppaa, voi .COM -verkkotunnus olla järkevämpi ratkaisu. Isompi verkkosivusto voi käyttää omia maapäätteitä jopa jokaisella kieliversiolla.

Verkkotunnuksilla on kuitenkin muitakin funktioita, joista yhtenä merkittävimpiä on toimia brändisuojana. Tämä tarkoittaa sitä, että estät muita rekisteröimästä samankaltaisia verkkotunnuksia rekisteröimällä sen ensin itsellesi. Yleisyytensä vuoksi jokaisen yrityksen tulisi omistaa vähintäänkin .COM -variantti oman tunnuksensa rinnalla. Muita yleisiä päätteitä ovat muun muassa .EU, .ORG ja .NET. Miksi? Koska asiakkaasi sekä sinun brändisi kannalta on hyvin ikävä tilanne, jos osoite ohjaakin täysin muualle. Mitä se sitten tarkoittaa tai mitä vaikutuksia tuolla voi olla? Yksinkertaisesti sinulta saattaa jäädä kauppa saamatta.

Omistamalla rinnakkaisia päätteitä voit vaikuttaa myös sivuston tai sähköpostin liikenteeseen. Mieti tilannetta missä sinun mahdollinen asiakkaasi käyttää .COM -osoitetta .FI -päätteen sijaan? Jos toista päätettä ei ole ohjattu minnekään, viesti ei mene perille tai sivuston kävijä ei pääse sinne minne hän olisi halunnut päästä.

Tarkasta ainakin nämä

  1. Olet rekisteröinyt ainakin .com -ja .fi -verkkotunnukset itsellesi
  2. Teetkö kauppaa muualla euroopassa? Nappaa kyseiset maapäätteet talteen
  3. Haluatko suojata brändiäsi kunnolla? Rekisteröi .EU, .ORG ja .NET -verkkotunnukset itsellesi

Verkkotunnukset ovat edullinen tapa suojata oma brändi ja muutaman kympin lisäkustannuksella vuodessa saatat säästyä huomattavalta harmilta tulevaisuudessa.

Innostuitko verkkotunnuskaupoille? Tarjoamme nyt rajoitetun ajan .EU, .DE, .NL, .US ja .UK hintaan 7,5€.

Erityisvaatimukset verkkotunnuksien rekisteröintiä varten

.EU – Sinulla täytyy olla toimintaa EU-maassa

.DE – Sinulla täytyy olla saksalainen postiosoite

.NL – Ei erityisvaatimuksia

.US – Sinun täytyy olla yhdysvaltojen asukas tai sinulla täytyy olla edustaja yhdysvalloissa

.UK – Sinulla täytyy olla postiosoite briteissä

Käytä ostoskorissa koodia EU50 lunastaaksesi alennuksen.

Tarjous voimassa 1.5.2021 asti. Hintoihin lisätään arvonlisävero 24%.