WordPress on maailman suosituin julkaisujärjestelmä nettisivujen tekemiseen. Kaikista maailman verkkosivuista yli 40% on toteutettu WordPressillä. Se on avoimeen lähdekoodiin perustuva julkaisujärjestelmä, joka on alunperin suunniteltu bloggaajien käyttöön. Tänä päivänä WordPress mahdollistaa moneen käyttöön sopivat verkkosivut – verkkokauppa mukaan lukien.

Myös me Louhella suosittelemme WordPressiä alustaksi yrityksen nettisivuille. Vaihtoehtoja olisi monia muitakin, joten miksi juuri tämä? Tutustu WordPressiin tarkemmin tässä kirjoituksessa! 

Ilmainen avoimen lähdekoodin julkaisujärjestelmä

WordPress on ilmainen avoimen lähdekoodin julkaisujärjestelmä. Tässä todettiinkin jo ensimmäinen valttikortti: se on ilmainen. Vaikka et osaisi kirjoittaa yhtäkään koodin pätkää, on maksuton versio silti mahdollinen. WordPress tarjoaa tuhansia ilmaisia valmiita teemoja, joiden avulla luot nettisivut helposti ja nopeasti. Valmiiden teemojen lisäksi tarjolla on lukematon määrä maksuttomia lisäosia, joiden avulla saat sivuillesi monipuoliset laajennusmahdollisuudet.

Valmiiden teemojen ja selkeän käyttöliittymänsä ansiosta WordPress on todella helppokäyttöinen. Myös ensimmäistä kertaa nettisivuja tekevä oppii perusteet nopeasti. Koska WordPress on niin suosittu, löytyy sen taustalta luonnollisesti myös todella suuri käyttäjäyhteisö. Näin ollen apua ja tukea on käytännössä aina saatavilla. 

Kaikkeen taipuva julkaisujärjestelmä

Tuhansien ilmaisten teemojen ja lisäosien myötä omia sivuja voi muokata jo todella monipuolisesti. Tämän lisäksi WordPressistä löytyy lukematon määrä maksullisia vaihtoehtoja, jotka tuovat entistä enemmän mahdollisuuksia sivujen kehittämiseen. WordPress sopii mille tahansa yritykselle, myös verkkokaupalle. Eri sivustotyypeille sopivia ominaisuuksia löytyy lukematon määrä ja usein asennus onnistuu muutamalla klikkauksella. Analytiikkatyökalujen liittäminen on helppoa ja esimerkiksi sosiaalisen median jakonapit sekä integraation saa lisättyä vaivatta. 

Yhä useammat yritykset haluavat, että nettisivut on toteutettu eri kielillä. Kieliversioita varten ei tarvitse luoda kokonaan uutta sivustoa, sillä WordPress mahdollistaa saman sivuston rakentamisen usealle eri kielelle, joka jälleen tekee julkaisujärjestelmästä taipuisamman ja käyttöystävällisemmän.  

Sisällön tuottaminen helppoa ja helposti hallittavissa

WordPress on alunperin suunniteltu sisällöntuottajia ajatellen, joten esimerkiksi tekstin kirjoittaminen ja editointi on todella vaivatonta. Voit käytännössä aloittaa sisällön tuottamisen sivuille heti.

Jos ulkoistat sisällön tuottamisen ja joku toinen kirjoittaa yrityksesi nettisivuille esimerkiksi blogitekstejä, on WordPressin selkeillä rooleilla helppo hallinnoida tekemistä ja näin kontrolli kaikesta pysyy kuitenkin omissa käsissäsi. Erilaisten roolien avulla voit esimerkiksi päättää, kenellä on mahdollisuus tuottaa pelkästään sisältöä ja kuka voi muokata jo valmiita sivuja sekä julkaista uusia. 

Hakukoneystävällinen ja responsiivinen

Google suosii blogimaisia verkkosivustoja, joissa sisältöä päivitetään usein. Näin ollen WordPress on omiaan ajatellen Googlen hakukonetuloksia, joka totta kai on yritykselle tärkeä kriteeri nettisivujen kannalta. WordPressistä löytyy lukuisia hakukonepotimointia (SEO) tukevia lisäosia, jotka auttavat sivuston näkyvyden nostamista hakutuloksissa. Toki sivuston sisällön tulee olla lähtökohtaisesti relevanttia ja kohderyhmällesi hyödyllistä – tätä lisäosat eivät pysty tekemään puolestasi. 

WordPress tekee sivuistasi myös mobiiliystävälliset, joka jo itsessään lisää käyttömukavuutta ja nostaa sivuston pisteitä hakukoneiden silmissä. Sivuja rakentaessa on helppo tarkistaa, miltä lopputulos näyttää mobiiliversiossa ennen kuin julkaiset tekemiäsi muutoksia.

Oikeanlaisella ylläpidolla todella turvallinen

Mitään sivustoa ei pidä jättää oman onnensa nojaan, oli julkaisujärjestelmä mikä tahansa. Myös WordPressiä tulee jatkokehittää ja ylläpitää, jotta se on mahdollisimman turvallinen niin sivuston ylläpitäjälle kuin sivuilla vieraileville. Usein syy sivuston haavoittuvuudelle on se, ettei sitä ylläpidetä ammattimaisesti. Muista siis päivittää sivustoasi, tai huolehtia siitä, että ammattitaitoinen henkilö huolehtii ylläpidosta. Me Louhella tarjoamme WordPressin ylläpidon ja tuen, joka vapauttaa sinut sivuston ylläpidon vastuusta, ja voit keskittää aikasi muihin töihin. Palveluun kuuluu kuukausittaiset raportit, joilla voit parantaa yrityksesi tulosta ja toimintaa.

Turvallisuutta edistää myös julkaisujärjestelmää tukeva hosting-palvelu. Louhi Sovellushotelli WordPress on täysin WordPressille optimoitu turvallinen, nopea ja helppokäyttöinen premium-tason hosting-palvelu. 

Tukea WordPress sivujen rakentamiseen löytyy runsaasti

Koska WordPress on maailman suosituin julkaisujärjestelmä, sen ympärille on kehittynyt oma ekosysteeminsä: tukea ja osaamista on tarjolla runsaasti. Vaikka sinulla ei olisikaan osaamista, kiinnostusta tai aikaa tehdä nettisivuja itse, on WordPress sivustojen rakentamiseen helppo löytää hyviä kumppaneita. Esimerkiksi Louhen ylläpitämä kotisivupalvelu.fi on paikka, josta voit etsiä itsellesi sopivaa kumppania, jos sellaista kaipaat. 

Mikäli kiinnostuit WordPressistä julkaisujärjestelmänä, löydät tarkemmat ja käytännönläheiset ohjeet nettisivujen tekemiseen aiemmasta blogikirjoituksestamme. Tutustu myös muihin ajankohtaisiin vinkkeihin blogissamme ja somekanavissa!

Kiinnostuitko?

Osta suoraan verkkokaupasta tai ole yhteydessä myyntiimme!

 myynti@louhi.fi        010 841 5654