Hakukoneet tarjoavat vinkkejä kotisivujen suunnitteluun, tekemiseen, ostamiseen ja ylläpitoon enemmän kuin ehdit lukea, eikä valinnan vaikeutta helpota se, että sivuston elinkaaren vaiheita on niin monta. Kokosimme tähän artikkeliin kaikki Louhen aiemmat nettisivuihin liittyvät blogikirjoitukset. Löydät vinkit aina verkkotunnuksen valitsemisesta kotisivujen suunnitteluun, julkaisujärjestelmään perehtymisestä sivujen toteutukseen sekä laadukkaan sisällön tuottamisesta koko sivuston ylläpitoon ja huoltoon. 

Lisää tämä artikkeli kirjanmerkkeihin tai muualle talteen ja kotisivujen kaikenkattava opas on aina matkassasi!

Sisältö: 

Valitse sivustolle nimi eli verkkotunnus

Aloitetaan yrityksen kotisivujen ankkurista eli verkkotunnuksesta. Domain eli verkkotunnus toimii yrityksesi verkkosivuston nimenä ja siihen voi liittää myös sähköpostin sekä minkä tahansa muun verkossa toimivan palvelun. Siksi onkin tärkeää miettiä verkkotunnukseksi sellainen vaihtoehto, joka vastaa yrityksesi tarpeita myös vuosien päästä. Seuraavista blogikirjoituksista saat lisää tietoa mikä verkkotunnus on ja vinkit domainin rekisteröimiseen: 

kotisivut

Suunnittele kotisivut huolellisesti 

Kotisivujen tarkoitus on tulla löydetyksi verkossa. Jotta yrityksen nettisivut ovat mahdollisimman hyödylliset, hakukoneita miellyttävät, sujuvasti toimivat ja tietenkin turvalliset, kannattaa aloittaa hyvällä suunnitelmalla. Tutustu vinkkeihin, joiden avulla suunnittelet sivustosta parhaan mahdollisen kokonaisuuden:

Hanki monipuolinen ja turvallinen julkaisujärjestelmä 

WordPress-nimeltä ei voi välttyä kun puhutaan kotisivujen julkaisujärjestelmistä. Yli 40% kaikista maailman verkkosivuista on toteutettu WordPressillä, joten se on heittämällä suosituin vaihtoehto sivustojen luomiseen. Avoimeen lähdekoodiin perustuva julkaisujärjestelmä tarjoaa mahdollisuuden toteuttaa kotisivuja monenlaisiin eri käyttötarkoituksiin. Miksi juuri WordPress kannattaa valita sivuston alustaksi ja miten nettisivut käytännössä toteutetaan WP:n avulla? Vastaukset näihin kysymyksiin saat alla olevista kirjoituksista: 

Mieti yrityksesi kotisivujen toteutustapa tavoitteiden, resurssien ja budjetin mukaan

Kun sivustoa varten on löytynyt sopiva verkkotunnus, hosting-palvelu ja julkaisujärjestelmä, on aika ryhtyä pohtimaan miten toteutus tapahtuu. Teetkö verkkosivut itse, hyödynnätkö valmista alustaa vai haluatko delegoida koko homman ammattilaiselle? Tavoitteesta, resursseista ja budjetista riippuen mikä tahansa edellä mainittu vaihtoehto voi olla täysin toimiva ratkaisu. Apua päätöksentekoon löydät seuraavista teksteistä: 

Luo sivuille laadukasta ja hakukoneystävällistä sisältöä

Teknisesti toimivat ja siistin ulkoasun omaavat nettisivut eivät yksinään riitä. Oikeastaan se kaikista tärkein vielä puuttuu. Ilman kohderyhmää kiinnostavaa ja hakukoneiden mielestä hyödyllistä sisältöä kotisivujen olemassaolo on melko turhaa. On siis aika luoda hakukoneystävällistä sisältöä, jotta kotisivusi saavat mahdollisimman paljon näkyvyyttä ja asiakkaasi viettävät sivuilla aikaansa. Miten SEO (Search Engine Optimization) huomioidaan sisällöissä ja kuinka paljon työtä se vaatii? Ota laadukas sisällöntuotanto haltuun:

Älä unohda sivuston säännöllistä ylläpitoa ja huoltoa

Vaikka nettisivuihin liittyvä projekti olisi saatu onnistuneesti maaliin tulee muistaa, ettei sivustoa voi jättää oman onnensa nojaan. Kotisivut eivät ole koskaan lopullisesti valmiit, vaan niitä täytyy ylläpitää ja päivittää säännöllisesti. Näin takaat, että sivusto toimii, se on turvallinen ja sisältö pysyy ajan tasalla laatua unohtamatta. Päivittämällä kotisivuja aktiivisesti pidät myös huolta siitä, että yrityksesi antaa luotettavan kuvan niin nykyisille kuin potentiaalisille uusille asiakkaille. Olemme listanneet aiempiin blogikirjoituksiin toimenpiteet, joiden avulla huolehdit sivustosta vuoden ympäri:

Tilaamalla uutiskirjeemme saat tuoreimmat vinkit ja ajankohtaiset kirjoitukset jatkossa suoraan sähköpostiisi.